Het Praag Poker Festival

17/12/2012

Wenen heeft de naam de poker-hoofdstad van Oost-europa te zijn. Maar ik kan jullie uit eigen ervaring vertellen, Praag is goed aan de weg aan het timmeren.

Slim natuurlijk, om de WPT en EPT na elkaar te plannen. Dan is iedereen toch in de buurt dus zorgt het voor grote en softe velden. Plak er nog een hoop andere leuke toernooitjes omheen en je hebt en waar spektakel.

Het allermooiste toernooitje voor mij deze trip was toch wel de World Sit&Go Masters. Ik vind mijzelf best wel redelijk goed in Sit&Go-tjes spelen, dus dan is een officieel kampioenschap natuurlijk super leuk om te spelen. Ik had netjes een pakketje gewonnen online dus ik zat er voor 500 in.

Het idee was simpel. Eerst speelt iedereen 4 keer een Sit&Go, om punten. En dan spelen de 8 met de meeste punten een finale tafel. Klinkt goed te doen. Vooral omdat er een hoop mindere goden in het veld zaten.

1 tafel sng masters-Optimized

Aan de omstandigheden zou het in ieder geval niet liggen. Prima hotel, lekker bed, goed internet… en ook een prima buffet, met zelfs aardig wat keus voor de niet-dode dieren eters :-)

2 eten vega-Optimized

Mijn 1e ronde werd ik netjes 2e, dat was een hoopvol begin. Helaas kreeg ik in de 2e ronde geen potten gebroken en ging ik er al snel af, als 8e. Ik kon mijzelf echter gelukkig in de race houden met wederom een 2e plek in mijn 3e ronde. Ik had mijn lot dus in eigen hand voor de laatste ronde. Met een snelle berekening dacht ik aan een 3e of zelfs nog 4e plaats nog wel genoeg te kunnen hebben voor een plek in de finale…

3 stand sng master-Optimized

Maar toen ik eenmaal bij de laatste 3 van mijn laatste ronde zat, bleek dat al mijn directe tegenstanders ook nog aan het spelen waren aiii… dat was even een tegenvaller. Inderdaad zag ik nu al dat ik minimaal 2e zou moeten worden. Vooral ook omdat ik geen 1e plaats had dus met en gelijk aantal punten zouden een paar anderen mij alsnog voor blijven. Toen mijn directe tegenstander aan mijn eigen tafel ook nog even zijn A8 van QQ van de derde man kon winnen moest ik toch even alles geven om mijn focus te bewaren hehe.
Daarna ging het echter beter en kreeg ik zowaar zelfs actie op mijn KK waarmee ik alsnog zelf de 2e man uit kon schakelen. En toen was ik dus zeker van een finaleplek. Maar kon ik door ook de headsup te winnen nog proberen om met meer punten te mogen starten aan de finaletafel. En nu wilde het toeval dat het dus zo close was, dat ik omdat ik toch nog in stijl mijn laatste ronde af kon maken, ook nog eens als chipleader aan de finale mocht beginnen!

De finale zelf kan ik kort over zijn. Ik runde gewoon beter dan de rest. Zaten nog wel een paar goede spelers aan tafel, maar die hadden geen kans tegen mijn suckouts dit keer. Headsup leek mijn tegenstander al wat lompig, en dat bleek inderdaad waar te zijn toen hij zijn K5o in mijn AA schoof. Geen moeilijkheden en toen hadden we opeens de trofee in handen yeah!

4-Optimized

Nu had ik opeens wel de bult euro’s tot mijn beschikking die nodig was om hier de andere grote toernooien te blijven spelen. Dus maar snel een hoop procenten verkocht en de planning rond gemaakt. WPT, EPT en alles eromheen, inmiddels zit ik al weer bijna 2 weken in Praag. De stad heb ik niet veel gezien, ik moet bekennen dat ik veel aan het spelen ben geweest. Maar gelukkig kon ik vanuit de gym toch nog dit mooie uitzicht meepikken :-)

5 uitzicht praag-Optimized

Tussen het live poker door ook nog tijd gemaakt om een paar zondagen online te kunnen grinden. Daar zit dan toch altijd wel meer waarde in dat een random live toernooitje. De kunst is altijd om een beetje een fatsoenlijke werkplek te creëren. Met behulp van de concierge kon ik een monitor regelen, dat scheelt dat natuurlijk al een stuk. Lekker kunnen klikken. Om Everest Poker geen diepe run kunnen maken dit keer, maar die houden ze dan tegoed. Ik vlieg morgen weer naar huis dus dan gaan we weer een poging wagen met mijn eigen setup.

6 online setup-Optimized

De rest van de toernooien is een beetje gemiddeld verlopen. In de main events geen mazzel gehad die gingen vrij roemloos ten onder. Maar wel een paar andere cashes gemaakt. Waaronder zelfs 5e in een 1500 voor €10.000 dus dat zorgde ervoor dat de kosten beperkt bleven voor de laatste weken. Hier een lomo-shot van die finale tafel hehe.

7 final table Everest hoed chips-Optimized

Dus super rijk zijn we nog niet geworden. Maar ook niet helemaal blut dus. En we hebben in ieder geval weer een hoop geleerd, en een paar gezellig weken gehad…

8 kenny-Optimized

Hoogtepunt van de trip was natuurlijk mijn overwinning in de World Sit&Go Masters. Gaat altijd best wat planning inzitten zo’n hele trip. Dan probeer je echt de value van zo’n toernooi in te schatten en je in te beelden hoe het precies zal zijn. Blijft toch super mooi als je dan nu terugkijkt op die planning wetende dat dit 1 van de keren was dat je het ook echt af kon maken :-)

Het geheel was in ieder geval allemaal goed geregeld hier, als het uitkomt zal ik mijn best doen om volgend jaar terug te komen om mijn titel te verdedigen! Al was het maar om die leuke menu-kaarten die ze hier hebben haha

9-Optimized

Comments on this entry are closed.

Previous post: Steven’s pokertip: Mentaal

Next post: Winnen op Everest en weer tijd voor de Dom Classics